Sagt och gjort

Mötesanteckningar 2014

Februari
Joyce och Elisabet fick i uppdrag att på Syfestivalen inhandla fyra tyger så att varje Sprätthöna kan få 30 cm av varje tyg. Sedan får var och en lägga till ett till tyg från den egna skatten och sy vad inspirationen leder en till att göra - en bonad, en väska... Ja, vad som helst. En utmaning som om det blir lyckad vi kanske kan göra fler utav! Vi bestämde också att träffas i Agnetas källarlokal för en sydag den 8:e april. Elisabet uppvaktades på det ljuvligaste sätt med block i form av hjärtan inför hennes stundande bröllop. TUSEN TACK!!! Pratade också vidare om eventuell utflykt till någon lapptäcksbutik i vår men inget datum eller destination fastslogs. Joyce och Elisabet förbereder för färgningsdag hemma hos Elisabet i maj.

Januari
Elisabet visade förslaget på artikeln till Rikstäcket samt svar till Rikstäcket angående lokalgruppsnamn. Vi bestämde oss för att skicka in båda efter korrigering i bildtext till Ragnvis och Wivi-Annes lapptäcken. Diskuterade vad vi vill göra under våren. Joyce och Elisabet fick i uppdrag att förbereda en färgningsdag hos Elisabet till i maj t.ex. Många önskade också en sydag t.ex. hos Agneta som har tillgång till en lämplig lokal. Förslag kom också på att vi kunde ha "teknikstationer" där vi visar olika moment som kan vara besvärliga att bara läsa sig till. Att göra individuella projekt utifrån ett gemensamt tema fanns det också intresse för. T.ex. kunde gruppen abonnera på tyg från Lapp-Elisa och utifrån exempelvis samma tyger göra egna kompositioner. Agneta kollar upp hur tygprenumeration fungerar. En gemensam utflykt till Fröken Flink i Västerås står också på önskelistan. Sprätthönorna äger nu webbadressen sprätthönorna.se och Elisabet meddelar när den också fungerar som länk till vår hemsida.

Mötesanteckningar 2013

December
Välkomnade Reginas vän Eivor som ny medlem i Sprätthönorna. Diskuterade svaret från Rikstäckets ordförande angående lokalgruppsnamnet Sprätthönorna kontra Sprätthönsen. Elisabet skriver ett förslag på svar till nästa möte. Regina och Elisabet skriver varsin artikel om vår utställning till tidningarna Fat Quarter respektive Rikstäcket.
Täcke i trappstegsteknik av Elisabet.
Berits omarbetade lapptäcke blev helt klart vackrare än sin föregångare.

Detalj av Agentas quiltning.

Agnetas quiltade jullöpare.

Detalj av Hillevis quiltning.

Ännu en vacker quilt med blomstermotiv gjord av Hillevi.

November
Ordinarie möte
Ann tar över ansvaret som ordförande för Sprätthönorna. Vi tackar Agneta för ett väl utfört värv och hoppas att hon inte blivit helt utsliten av oss! Elisabet har lovat fortsätta som sekreterare och redaktör av vår hemsida. Ann delade ut kuvert med pengar till dem som hade sålt saker på vår utställning. Ann och Elisabet skänkte sina förtjänster till vår gemensamma kassa.

Regina, som inte kunde närvara, har en god vän som gärna vill vara med i Sprätthönorna. Efter en mindre diskussion bestämde vi oss för att bjuda in henne till vår verksamhet och att delta i nästa möte. Vi talade även om att vi nog kan bli något fler men inte mer än ca 15. Vi bör dock diskutera saken vid varje aktuellt tillfälle. Mötesdagarna för våren (låter inte det härligt) bestämdes.

Utställningen
Sprätthönornas jubileumsutställning blev en lyckad händelse för oss Sprätthönor. Särskilt glada blev vi över att det var så gott om besökare och att vi fick många uppskattande kommentarer, både muntligen och i vår gästbok. Totalt var det 284 personer som hälsade på. Det betyde att vi hade 21-22 personer per dag på besök i snitt. Försäljningen var också god, även om vi nog hade för lite till salu, särskilt vad gäller de stora utställningsverken (lapptäcken i överkaststorlek t.ex.). Som någon besökare sa - sätt ett pris och markera som sålt. Att visa vad ett realistiskt pris för ett lapptäcke av en viss storlek är bara att peka på värdet i hantverket. Tja, vi får fundera på detta till nästa gång. Tusen tack till alla besökare!
Galleraget var välkomnande under Sprätthönornas jubileumsutställning - 20 år med lappar!


September & Oktober
Planering inför utställningen. Vi delade upp affischer att sättas upp samt bestämde vem som ska kontakta vilka tidningar (DN på Stan, tidningen Mitt i mfl), mejl-listor och annat för att annonsera om utställningen vår. Diskuterade Rikstäcket och vad vi egentligen får ut av att vara lokalgrupp i föreningen. Upprättade en vaktlista för utställningen enligt följande, tiderna är 11-17 om inget annat anges:

Fr. 4/10 kl. 13:00 Alla!
Lö. 5/10 Regina+Elisabet, samt alla som kan (vernissage!)
Sö. 6/10 Regin+Wivi
Må. 7/10 Joyce+Ann
Ti. 8/10 Elisabet+Wivi
On. 9/10 Joyce+Berit
To. 10/10 Berit+Hillevi
Fr. 11/10 Hillevi+Ragnvi
Lö. 12/10 Ragnvi+Hillevi
Sö. 13/10 Joyce+Ewa
Må. 14/10 Ann+Berit
Ti. 15/10 Elisabet+Ann
On. 16/10 Joyce+Ewa
To. 17/10 Ann+Regina
To. 17/10, kl. 16:00 Ann, Elisabet, Hillevi & Regina

Får någon förhinder så försök hitta en ersättare eller ring till Elisabet. Självklart är alla välkomna även då de inte vaktar och de som inte kunnat välja någon tid får komma när det passar eller hoppa in om de kan. Vi beslutade att ersätta lotteriet med direkt försäljning av grytlappar/väskor/hönor/korgar/tehuvor/kuddor/näsduksfodral/necessärer och allt annat vad vi kan tänka oss. Märk ditt alster med pris och namn. Vid försäljning läggs lappen i det röda kassaskrinet. Innehållet i kassan tas hem efter avslutad dag och vi räknar ihop vi nästa möte (inget behov av att överlämna kassan mellan dagarna alltså). Ann ordnar med 3 flaskor av vattenrespektive bubbel, servetter & något att dricka ur (samt klädnypor!). Ragnvi fixar tilltugg. Elisabet tar med kassaskrin, stege, gästboken, snöre, krok, spik, sax samt hammare. Regina tar med stege, papper+penna samt grenar. Joyce tar med häftmassa och vevsymaskin (Elisabet kommer förbi och bär). Joyce bidrar med kudde till Alvikstorpets vänner. Alla tar med så många lapptäcken och mindre alster som de bara kan på fredag, ju mer vi har att visa - desto bättre! Leta efter ditt första lapptäcksalster, det ofärdiga projektet, favorit bonaden, ja, helt enkelt allt som kan vara intressant och inspirera. Nu kan vi inte göra mer än att hålla tummarna för en lyckad och välbesökt utställning!

Augusti
Till slut blev vi sex Sprätthönor som tjuvstartade hösten med en fantastiskt inspirerande dag hos Ann-Mari Franzén. Mariefred och konstnärinnan bjöd på den soligaste dag man kan önska. Lunch på Wärdshuset. Både gott och en fröjd för ögat med de vackra lokalerna. Sedan var vi hemma hos Ann-Mari. Hennes hem är som ett konstgalleri, och det behövs för att kunna bära upp hennes otroliga lapptäckskonstverk. Ann-Mari delade frikostigt med sig av alla sina tips och den outsinliga kunskap hon tycks bära på vad det gäller modern Art-quilt och dess tekniker; färgning, tygmanipulering, komposition... Ja, Ann-Mari fick stå ut med alla våra frågor och beundrade blickar över både hennes alster och det otroligt välordnade arbetsrummet. Det kliade (och kliar!) i alla våras fingrar att sätta igång att arbeta med tyger. Bättre start och inspiration för hösten kunde vi knappast få! Tusen tack till Ann-Mari. Vi hoppas att det inte blir sista gången vi träffas!
Till våren ska vi försöka oss på något utav det vi lärt oss. Joyce och Elisabet gör ett första försök och sedan träffas vi alla för att prova på färgning.

Juni
Sprätthönornas ansökan om utställning på Alvikstorpet i höst har blivit accepterad! Vi får ställa i ordning fredagen den 4:e oktober och den 5:e oktober är det vernissage. Utställningen är öppen klockan 11:00 till 17:00 varje dag till och med den 17:e oktober. Vid nästa möte får vi komma överens om ett vaktschema då utställningen aldrig ska vara obevakad.

Adressen till jubileumsutställningen i Galleraget (Alvikstorpet) är Ekstigen 1, Bromma. En karta och information för besökare finns här. Elisabet beställer affischer till utställningen från Rikstäcket samt skickar in utställningsannonsen så att den kommer i nästa nummer av tidningen Rikstäcket samt som annons på Rikstäckets hemsida. Agneta betalar in avgiften till utställningen så vi utökade Sprätthönornas kassa med 100 kr var. Samtliga Sprätthönor behöver också vara medlemmar i Alvikstorpets vänner. På mötet delade också Ann och Agneta ut materialsatser för det gemensamma projektet inför utställningen. Det ska bli spännande hur det artar sig!

Elisabet har varit i kontakt med Ann-Mari Franzén angående besök hos henne i Mariefred den 27:e augusti. Ann och Elisabet kör bil dit och Gunvor, Joyce, Agneta och Berit följer med. Ragnvi, Eva och Regina lovar ge besked under sommaren om de kan följa med eller ej.

Maj
Ordinarie möte
Planering inför den kommande utställningen. När vi samlade information för ansökan till Alvikstorpet så hittade vi Sprätthönornas "historia" samlad i två pärmar. Kanske vore det roligt att kort teckna vår historia inför 20-årsjubileet i höst? Elisabet lämnar in vår ansökan till Alvikstorpet innan den 15:e maj och efter vecka 21 får vi svar om utställningen blir av. Ann och Agneta fick i uppdrag att införskaffa tyg till kant och bakstycke till vårt gemensamma "lapptäcke" till utställningen inför nästa möte. Färgen ska vara linfärgad/naturfärgad och vi räknade på material till tre "grytlappar" var, dvs ca sju meter på 110 cm tygbredd eller kortare om de hittar bredare tyg. Ann och Agneta köper också vadd (t.ex. dukvadd) och snören att knyta ihop blocken med. På så vis får alla tre färdiga materialsatser att leka med under sommaren. Om någon vill byta ut vadden till en annan sort som de föredrar så går det bra. Vill någon göra fler eller färre block än tre så är det bara att vi byter med varandra eller att vi köper ytterligare tyg om det skulle ta slut. Varje färdigt block ska vara 25 * 25 cm och ha två snören i varje hörn (se anteckningar från i februari på den här sidan). Bredden på kanten är valfri.
Elisabet har kontaktat och fått svar från Rikstäcket angående deras lista över medlemsgrupper där vi saknade kontaktperson. Nu står Elisabet listad som kontaktperson. Se:

http://www.rikstacket.se/verksamhet.asp

Rikstäcket firar i år 25 år och har i och med det tryckt upp affischer. Elisabet kollar om vi kan få några sådana inför vår utställning. Angående färgningsdagen så kunde Ann-Mari Franzén ta emot oss i Mariefred för en demonstration, men inte för någon kurs. Hon är dock inte alltid i Sverige så det var svårt att hitta tider. Vi bestämde oss dock för att höra om hon kunde ta emot oss i Mariefred den 3:e september. Elisabet skriver och frågar. Se även Latitude Quilts där hon är en av konstnärerna.

Agneta hade sytt ett stort och färgsprakande täcke av tyger från hennes Afrika-resa.


Utställningsbesök
Åtta glada Sprätthönor besökte lapptäcksutställningen i Kummelby kyrka. Efter att ha insupit denna inspiration begav vi oss till slottsträdgården i Ulriksdal för att njuta av vackra blommor och lite fika.


April
Vi har fått instruktioner från Alvikstorpets vänner om hur vi kompletterar vår ansökan om att få ställa ut i höst. Ansökan ska var på papper och senaste ges till Alvikstorpet den 15:e maj. Alla Sprätthönor ombedes leta efter bilder och information om sina kviltar och antingen mejla dessa till Elisabet eller ta med dem till nästa möte. Vi föreslår titeln "Sprätthönornas Jubileumsutställning" och beskrivningen "20 år med lappar". Elisabet skriver en text och sammanställer samt lämnar in ansökan i tid. Joyce hade med förslag på tidningar där vi kan annonsera som Elisabet fick.
Angående färgningsdagen så var Ann-Mari utomlands när Elisabet ringde. Hon sa sig vara åter i Sverige efter den 14/4 så då kontaktar Elisabet henne igen för att höra om hon vill hålla en dagskurs för oss. Vi bestämde dock att gemensamt gå på utställningen "En doft av Provence i ett himmelrike av tyger" den 2:a maj klockan 14:00. Ann och Elisabet kör bil om någon vill ha skjuts från södra delen av staden. Gunvor bjöd på fika och Sprätthönorna uppvaktade Elisabet med gula rosor och lapptäcksstjärnor i blått och vitt på födelsedag. Mycket uppskattat!

Joyce hade sytt en kudde.

Inspirerad av våra tidigare diskussioner om frihandskviltning så hade hon sytt både fjäderkransar, bubbelstenar och spiraler i glittrig tråd. Mycket härlig struktur blev det.

Wivi-Anne hade skapat en bonad med flygande kuber. Alla var mycket imponerade av den vackra kompositionen och färgvalet.


Mars
Ragnvi hade med sig rött och vitt tyg till det gemensamma lapptäcket som vi funderar på att göra till jubileumsutställningen. Båda var fina och vi tackar för detta! Vi ska mäta och räkna på hur tygerna räcker. Vadd och knytband får vi också köpa gemensamt om projektet blir av.
Angående färgningsdagen så hade Elisabet hittat att Ann-Mari Franzén i Mariefred verkar ha använt Kemtex färger. Vi tänkte därför höra med henne om hon skulle kunna tänka sig att ta emot oss för en kursdag. I senaste numret av Rikstäcket så finns en lista över alla medlemsgrupper. Tyvärr saknas uppgifter om Sprätthönorna vilket vi måste undersöka. Visningen av alster och genomgång av medtagen litteratur samt fika avslutade mötet.

Februari
Studieförbundet vuxenskolan har bestämt sig för att från och med i år ta ut en avgift på 30 kr/lektionstimma som en studiecirkel använder deras lokaler. För oss Sprätthönor betyder det att vi för en termin (dvs sex träffar á tre timmar) totalt ska betala 540 kr. Eftersom vi är elva personer innebär det att om vi betalar hundra kronor per år till Sprätthönornas kassa så klarar vi lokalkostnaden med 20 kronor till övers. Agneta får i uppdrag att samla in hundra kronor per person och betala lokalkostnaden när den efterfrågas.
Elisabet har anmält till Alvikstorpets vänner att vi önskar ha en jubileumsutställning hos dem i september eller oktober. Vi kommer att bli kontaktade senare i vår med instruktioner om hur de vill ha pappersansökan med bilder på våra alster.
Angående vårmarknaden i Minneberg så hälsar Joyce att vi är varmt välkomna att bidra med alster (t.ex. grytlappar vilket är populärt). Vi behöver dock inte vakta bordet med så många personer som vi gjorde förra året utan det blir ett enklare arrangemang.
Vi diskuterade den gemensamma färgningsdagen med materialet Joyce har. Elisabet lovade läsa på instruktionsmaterialet men både Joyce och Elisabet vill vänta med färgningsdagen till det är varmare väder så att man kan vara delvis utomhus om något moment skulle vara kladdigt. Joyce behöver också få klartecken för avlastning så att hon kan vara med på en hel dags färgning.
Elisabet föreslog att vi inför jubileumsutställningen gör ett gemensamt lapptäcke. Men, för att undvika att någon tvingas sy ihop/quilta en massa lappar av olika storlekar föreslogs följande. Var och en gör ett färdigt "lapptäcke" som är 25 cm * 25 cm. Tänk på det som en liten tavla eller en grytlapp, men i varje hörn av bindningen syr man på baksidan fast två band. På genom att knyta ihop "grytlapparna" med snörena så kan olika större verk skapas. De kan knytas på rad som en girlang, de kan knytas under varandra som en bonad, eller flera rader och kolumner ihop så att ett verkligt täcke bildas.

Lapptäcke gjort av sammanknutna "grytlappar".
För att binda samma de olika "grytlapparna" färgmässigt och tjockleksmässigt så skaffar vi ett gemensamt bakgrundstyg och "ram tyg" samt en lämplig vadd. Motiven och färgerna och teknikerna på varje grytlapp får var och en däremot välja själva. Tanken är att visa på vilken otrolig variation det finns inom lapptäckstekniken (applikation, paper piecing, broderi, quiltning...). Ragnvi erbjöd sig att ge oss enfärgat bomullstyg (rött eller vitt t.ex.) som vi kan ha som "ram tyg" och bakgrund.
Dagen avslutades om alltid med att Sprätthönorna visade fantastiska alster och idag bytte vi även tyger som man hade "för mycket" av eller bara ledsnat på.

Joyce babytäcke med spetsklädda block.

Gunvors tjusiga väska.

Mycket gott i Agnetas skafferi!


Januari
Rivstart på året med diskussion om årets aktiviteter. På önskelistan står en sydag under våren och en jubileumsutställning på Alvikstorpet i höst. Elisabet (och/eller Joyce) pratar med Alvikstorpets vänner. Sprätthönorna är även välkomna att även i år delta vid Minnebergs vårmarknad den 23-24:e mars. Vi får överväga detta.
På nästa möte kan de som vill ta med "fultyger" som vi inte längre blir inspirerade av för ett gemensamt byte. Bitarna bör vara minst 15 * 15 cm. Större bitar går förstås utmärkt att ta med som de är, skär inte sönder dem. Även skurna remsor kan förstås vara intressanta att byta. Allt detta är förstås inget tvång utan helt upp till ens eget intresse av ett byte! Agneta är extra intresserad av tyger med frukt och ätbart då hon har ett projekt på gång för sådana tyger. Regina skaffar godare snabbkaffe och Agneta köper nya tepåsar. God fortsättning på det nya året!

Mötesanteckningar 2012

December
Årets avslutning firades som brukligt med glögg och pepparkakor. Tillverkade julprydnadsstjärnor utav värmeljuskoppar. Så här fina, eller så här, kan sådana bli. Enkelt och roligt. Surfplattorna demonstrerades också och Hillevi uppvaktades på högtidsdagen med stjärnblock i blommiga tyger. Vi diskuterade även planerna för 2013. Joyce återkommer om lämplig plats och tid för en färgningsdag när hon har ork och möjlighet. En sydag i februari skulle då t.ex. kunna användas till att förbereda Sprätthönornas jubileum. Elisabet kontaktar Alvikstorpet för att anmäla vårt intresse om en utställning i september eller oktober 2013.

November
På mötet planerade vi mer än vanligt. Vi valde mötesdagar för våren 2013 och tillhörande kaffebrödsansvariga. Dessutom vill vi ha ett extra möte i början av året för att prova på färgning med Joyce i lokalen hos Elisabet där vi hade sydag. Under våren behöver vi också lämna in en ansökan till Alvikstorpet för att få hålla vår jubileumsutställning där då Sprätthönorna firar 20 år nästa år. Vi ska också försöka bjuda in tidigare medlemmar till vernissaget.
På decembermötet blir det glögg och Elisabet visar hur man kan göra julgransdekorationer av värmeljus. Ta gärna metallformar från utbrända värmeljus och en sax som tål att klippa i med metall med. Agneta och Elisabet tar dessutom med surfplattor så att de som inte provat sådana får testa innan de skickar önskelistorna till jultomten ;-)

Oktober
Sydag
Uppslutningen till Sprätthönornas sydag i Gröndal var mangrann. Väldigt roligt! Det blev en mycket lyckad dag där vi under Anns kunniga ledning sydde på stickväskor eller höll på med något annat trevligt handarbetsprojekt. Inga säkringar gick trots att vi hade både symaskiner och strykjärn igång. På det hela tagen var lokalen lämplig och sällskapet det allra bästa. Tack alla för en härlig dag!

Ordinarie möte
På mötet bestämde vi oss för att ha en gemensam sydag för Sprätthönorna. Tisdagen den 23/10 klockan 10:00 träffas vi i gemensamhetslokalen på Sjöbjörnsvägen 66 i Gröndal (där Elisabet bor) för att sy stickväskor under Anns och Elisabets vägledning. Förbered genom att klippa ut alla mönsterdelar i tyg. Ann kontaktar Quiltbiten så att de tar med sig extra mellanlägg till Syfestivalen av den sort som behövs till väskan. Mönster till väskan hittar ni på deras hemsida.
Agneta berättade också att Sprätthönorna faktiskt fyller 20 år nästa år. Förslagsvis firar vi med en utställning, kanske kunde Nordens Ljus eller Galleraget vid Alvikstorpet vara intresserade?

Hillevis fantastiska lapptäcke med silkesluftballonger.

Närbild av Evas handsydda docktäcke i miniatyrlika kvadrater.

September
Hösten startade den 4:e september med gott fika men tråkiga nyheter. Både Eva och Gunvor är på sjukhus. Gunvor har ramlat och brutit armen men kommer nog till nästa möte. Vi önskar att båda snabbt kryar på sig! Ann, Joyce, Regina och Elisabet bytte regnbågs-bargello-tygstycken med varandra. Mycket färgglatt! Vi diskuterade även möjligheten att under hösten träffas och sy, möjligtvis i gemensamhetslokalen där Elisabet bor i Gröndal. Kanske sy en av Anns fina väskor? Diskuterade även möjligheten att göra någon utflykt, kanske med bil? Ett besök på Sven-Harrys konstmuseum kanske också kunde vara något? Vi får fundera mer vid nästa möte.

Juni
Sommaravslutning för Sprätthönorna på Liljevalchs och deras Hemslöjdsutställning. Utmattade av alla löv hann vi också med att fika. Glad sommar! 

Maj
Dessutom höll Ann en pedagogisk och trevlig lektion i hur man syr fast blixtlås på lösmeter samt trär på kläppar på dessa. Tusen tack!

April
Vid nästa möte kommer vi att öva på att använda dragkedjor med löstagbara kläppar. Ta med lite tyg och dragkedjor att öva på. Sprätthönorna planerar också att göra ett bargello-byte i färgställningarna blått samt regnbågens färger. Elisabet gör upp en plan till nästa möte. På söndag (15/4) har studieförbundet vuxenskolan vernissage i möteslokalerna  klockan 14-17. Wivi-Anne, Ann och Gunvor representerar Sprätthönorna. Agneta undersöker möjligheterna till guide eller grupp-pris när vi besöker Nordiska museet senare i vår.

Mars
Fokus på den kommande marknaden Minneberg. Uppvaktade vår ordförande Agneta på födelsedagen med två stjärnblock var.

Februari
Som brukligt gick vi igenom medhavda alster och inspiration i form av böcker och tidningar som var och en hade med sig. Vi välkomnade även Regina som ny medlem i Sprätthönorna. Vi pratade även om att gemensamt ta del i någon utställning i samband med Hemslöjdens 100-års jubileum.

Januari
Vi var 10 närvarande – alla utom Monica som lämnat återbud.
Joyce meddelade att Vårmarknaden i Minneberg blir av den 24-25 mars. Vi kommer att få möjlighet att hänga och ordna vår utställning och försäljning under fredagen den 23 mars. 2 vävstugor, fotoklubben och en brodös kommer att medverka. Vi ska bidra med kaffebröd till kaffeserveringen som kommer att finnas. De flesta trodde att dom skulle kunna medverka. Vi gick igen vad var och en skulle kunna tänkas medverka med:

  • Joyce har ev några väskor
  • Berit har bilder och flera quiltar att visa ev sälja. Hon visade oss en ny fin liten tavla.
  • Hillevi visade oss ett nytt stort mästerverk som blivit utsett att delta i en utställning/tävling i York under sommaren. Antagligen har hon flera saker att bidra med på marknaden.
  • Eva producerar minikorgar för fullt!
  • Wivi visade oss en nysydd löpare i lila nyanser och ett fiffigt bokmärkshjärta. Till marknaden har hon bl a necessärer och kassar.
  • Elisabet visade oss sin färdiga quilt från en sommarkurs. Hon har ev någon eller några arbeten att visa eller sälja. Dessutom kommer hon att ha lite keramik som hon gör på Alvikstorpet.
  • Ragnvi har minst en bild att visa. Ev kan hon sitta och sy på sitt senaste projekt.
  • Gunvor har säkert massor av småsaker att bidra med så som kassar, grytlappar, näsduksfodral mm.
  • Ann påstår att hon inte har nåt men kanske hittar hon nåt i gömmorna!
  • Agneta har väl några kassar och lite sprätthönor.
Eva lovade att se till att en bonad med höns som Gerda gjort kan visas på vårmarknaden. Hon och ev Joyce kommer även att representera oss när hon uppvaktar Gerda på hennes 90-årsdag i februari.
Vi diskuterade också att ha en liten verkstad (work shop) på vårmarknaden där den som vill kan köpa material – till höns och småkorgar? – och själv tillverka nåt på plats. Joyce lovade att ta med en handdriven (!) symaskin och ev en symaskin från vävstugan.
Vi diskuterade olika saker som kan tänkas vara av intresse för försäljning. Kanske kuddar eller fodral till stickor eller skopåsar…
Elisabet erbjöd sig att skapa en hemsida åt Sprätthönorna vilket vi snabbt tackade ja till!